Läger och speciella evenemang

År 2018 ordnar församlingen läger för barn med specialbehov och dagläger för skolbarn. Mer om dem lite längre ner på denna sida.

Året runt arrangeras även speciella evenemang för barn och barnfamiljer så som pysselstunder, utfärder, familjemässor m.m. läs mer om dem i vår evenemangskalender.

Ett barn hänger i klätterställning.

Dagläger

Sommaren 2018 ordnas SommarDax 4-21.6.2018 på Hörnan för barn i årskurs 1-4. Lägret är öppet vardagar kl.8-17. Lägerdagarna fylls med både ledd och fri lek, andakter, utevistelse och utfärder. Under dagen bjuds frukost, lunch och mellanmål.

Anmälningstiden är slut, fråga efter stöplatser av barn- och ungdomsdiakonen (kontaktuppgifter nedan).

Pris: 65€/vecka för medlemmar i Kyrkslätts svenska församling. För övriga 130€. I priset ingår kost, utfärder och material.

Ett barn kikar fram från taket på en klätterställning.

Familjeutfärd till Räfsö

Vårutfärd måndag 28.5.2018 kl.9:30-15:30 till församlingarnas lägergår Räfsö i Porkala. Vi äter barnvänlig lunch och tar en eftermiddagskaffe. Vi leker, njuter av varandras sällskap och samlas för en liten andakt. Rinnande vatten och inneutrymmen finns till hands. (se mera om Räfsö här

Flytvästar för barnen och kärra för den som sover dagssömn är bra att ta med! Om du har en extra flytväst att låna så ta gärna med. Var beredda att man måste fälla ihop breda barnvagnar på båten.

OBS! Begränsat antal platser.

Anmälning: senast fredagen 18.5 kl.15.00  till Ela, kontaktuppgifter nedan.

Övernattningsläger

Församlingen ordnar i samarbete med finska församlingen ett tvåspråkigt övernattningsläger för barn med specialbehov. Lägret är avsett för barn i åldern 8-12år och ordnas på lägergården Räfsö 26-27.05.2018. Start från Motaleff strand lö kl.9 och hemkomst sö kl.15 från samma ställe. Pris 50€. Priset inkluderar kost, logi och material. Anmälningstiden är slut.

Barn- och ungdomsdiakon samt FRANS

Kontakta mig i frågor kring verksamhet för barnfamiljer med barn i åldern 0-12år, scouting, mässor, andakter och jippon för barnfamiljer, daghemsmentorering och besök till daghem samt förskolor i Kyrkslätt, samarbete med byskolor och invånarparker i Kyrkslätt, diakoni och hjälp samt lediga jobb inom klubbverksamheten.