Samtalsstöd och Handledning

I församlingen finns vi anställda till för dig i alla livets olika förhållanden. I samband med vår verksamhet eller via telefon och e-post når Du oss ifall du önskar samtal eller handledning för olika frågor Du bär på. Du kanske vill ha ett bollplank inför något viktigt beslut eller i samband med en livsförändring. Du vill kanske låna ett öra för att dela glädje eller sorg, eller varför inte bara prata bort en stund kring något som känns angeläget för dig för tillfället. Församlingens olika anställda kan med sin speciella expertis bistå dig i sociala frågor, frågor kring barnfostran, familj och övriga relationer eller kring frågor om existens och livets mening. Tveka då inte att ta kontakt med oss.

Själavård är ett enskilt samtal som du kan föra med någon av församlingens präster eller diakoner. Det kan handla om din livssituation, dina livsfrågor, om tro och tvivel. I själavården finns det ett särskilt rum för dig att uttrycka dina tankar om Gud och andliga frågor. Du kan inom ramen för ett själavårdande samtal få andlig vägledning hur du kan växa och gå vidare i din kristna tro.

Bikten är en möjlighet för dig att få bli löst från skuld du bär på. Församlingens präster ställer gärna upp och tar emot din bikt. Prästerna har precis som i det själavårdande samtalet en absolut tystnadsplikt som ger dig trygghet att berätta om din skuld utan att det någonsin kan gå vidare. En präst får inte ens i domstol yppa något av vad du har avslöjat. Bikten följer ett färdigt formulär. Boka gärna tid för bikt per telefon eller mail hos församlingens präster. Klicka här för kontaktuppgifter.