Tvåspråkig Askonsdagens kvällsmässa

on 14.2 kl. 19.00 – 20.00

Kyrkslätts kyrka

En kvällsmässa i Taizéanda, med betoning på musik, stillhet och bön
Musiikkiin, hiljaisuuteen ja rukoukseen keskittyvä iltamessu

I mässan sjunger vi Taizé-sånger, läser bibeltexter och ber. Stillheten och tystnaden har en central plats i mässan.

På askonsdagen inleds fastan, som sträcker sig fram till påsk. Fastetiden bjuder in oss att förbereda oss för den stora festhögtiden. På askonsdagsmässan kan du få ett kors av aska tecknat på din panna, som ett tecken på den bot som hör till fastan.

Den tvåspråkiga askonsdagsmässan genomförs av volontärer tillsammans med församlingarna.

Messussa lauletaan Taizé-lauluja, luetaan Raamatun tekstejä ja rukoillaan. Hiljaisuudella ja levollisuudella on tärkeä osa Luottamuksen messuja.

Tuhkakeskiviikosta alkaa pääsiäiseen kestävä paastonaika. Paastonaika kutsuu valmistautumaan suureen juhlaan. Voit ottaa vastaan otsaan tehdyn tuhkaristin merkiksi paastonmatkalle.

"Sinä tunnet heikkoutemme,
vajavaisuutemme ja pinnallisuutemme.
Olemme kuin tuhka tuulessa.
Pidä meistä kiinni, Isä." (tuhkakeskiviikon rukouksesta)

Kaksikielistä tuhkakeskiviikon luottamuksen messua on toteuttamassa vapaaehtoisia yhdessä seurakuntien kanssa.
  • Gudstjänster och samlingar Gudstjänster och samlingar

Öppna länk i ny flik