Haapajärvi kyrka

Träkyrkovägen 20, 02880 Veikkola
0400 273 037 (kyrkans vaktmästare)

Kyrkan är öppen när verksamhet pågår.

Haapajärvi kyrka

På grund av sin unika stämning är Haapajärvi bykyrka en populär bröllops- och dopkyrka. De bastanta stockväggarna och föremålen och konstverken som donerats av byborna gör att historien kommer nära. Den nuvarande kyrkan har stått till församlingsmedlemmarnas förfogande sedan 1823.

Haapajärvi kyrka används i juni, juli och augusti samt från första advent till trettondagen och under påsken. I maj och september kan man även hålla förrättningar i kyrkan, men då värms kyrkan inte upp.

Det finns inget tappställe i kyrkan eller lokalerna intill kyrkan. Det finns mulltoaletter vid parkeringsplatsen. En rullstolsramp till kyrkan finns vid norra gaveln, vid dörren till sakristian. En assistent behövs för att använda den.

Foto: Timo Hormio

Svår att nå med rullstol
Toalett