Haapajärvi kyrka

Träkyrkovägen 20, 02880 Veikkola

0400 273 037 (kyrkans vaktmästare)

Haapajärvi kyrka används i juni, juli och augusti samt från första advent till trettondagen och under påsken. I maj och september kan man även hålla förrättningar i kyrkan, men då värms kyrkan inte upp.

I kyrkorna och i församlingarnas övriga utrymmen tillämpas gällande begränsningar av sammankomster.

På grund av sin unika stämning är Haapajärvi bykyrka en populär bröllops- och dopkyrka. De bastanta stockväggarna och föremålen och konstverken som donerats av byborna gör att historien kommer nära. Den nuvarande kyrkan har stått till församlingsmedlemmarnas förfogande sedan 1823.

Haapajärvi kyrka är öppen som vägkyrka 27.6.-29.7.2022, mån-sön kl. 11 - 17

Kyrkan är stängt mån 25.7.2022.

Det finns inget tappställe i kyrkan eller lokalerna intill kyrkan. Det finns mulltoaletter vid parkeringsplatsen. En rullstolsramp till kyrkan finns vid norra gaveln, vid dörren till sakristian. En assistent behövs för att använda den.

Foto: Timo Hormio

Kyrkan är öppen när verksamhet pågår.

Parkering Parkering
Toalett Toalett