Till nyhetslistan

Är du vår nya diakoniarbetare?

Vi söker en ny medarbetare inom diakoni till Kyrkslätts svenska församling. Församlingen har 5200 medlemmar och ligger i huvudstadsregionen med goda kommunikationer till Helsingfors. Vi är 10 medarbetare i den svenska församlingen och ca. 70 medarbetare i Kyrkslätts kyrkliga samfällighet. Jenny Airaksinen arbetar 50% som barn- och ungdomsdiakon i vår församling.

Som diakoniarbetare på heltid tar du hand om de uppgifter som härrör sig till vårt diakonala uppdrag. Tjänsten omfattar också vårt vuxenarbete samt utvecklande av nya verksamhetsformer inom diakoni och vuxenarbete. Som diakoniarbetare i vår församling har du budget- samt verksamhetsansvar. Vi tillämpar andlig arbetstid för diakontjänsten vilket kan betyda att du arbetar under kvällar och helger.

Tjänsten kan sökas t.o.m. den 19.2 kl. 16.

Tillträde till tjänsten enligt överenskommelse.

Behörighetskrav enligt biskopsmötets beslut. Som merit räknas tidigare erfarenhet av de till befattningen hörande arbetsuppgifterna eller arbetsområdet. Tjänsten förutsätter att du är konfirmerad och medlem i Finlands ev.-lutherska kyrka, samt har fullständiga kunskaper i svenska såväl i tal som skrift. Utöver det krävs också goda kunskaper i finska. Den sökande bör också behärska de vanligaste elektroniska arbetsredskapen. Vår diakonitjänst är i kravgrupp 503 i KyrkTAK. Tjänsten inleds med en prövotid på 6 månader.

Ansökan görs via Kirkko-HR, till ansökan bifogas CV/meritförteckning.

Intervjuer sker enligt överenskommelse.

Den som blir vald till tjänsten skall uppvisa i straffregisterlagens 6 § avsett straffregisterutdrag. Även ett läkarintyg bör företes innan tjänsten tillträds.

Frågor om tjänsten kan riktas till:

Barn- och Ungdomsdiakon Jenny Airaksinen, 050-3761488

eller Kyrkoherde Aino-Karin Lovén, 050-4385873

2021-01-25 09:45:15.0