Barn hänger på ett staket i solens sken.

Församlingens barn- och familjeverksamhet

Församlingens verksamhet för barn och barnfamiljer vill skapa gemenskap och delaktighet. Församlingen vill stöda familjerna i den kristna fostran och hjälpa familjen att möta det heliga i vardagen. Upplevelser av andakt och bön ger barnen ett naturligt förhållande till församlingen under deras uppväxt.

För barn och barnfamiljer ordnar församlingen läger, speciella evenemang och klubbverksamhet för barn i skolåldern och för familjer. Församlingen samarbetar med scoutkåren Kyrkslätt Scouter. Målen för fostran i barn- och ungdomsverksamheten, som både kåren och församlingen erbjuder, utvecklar en positiv inställning till religion och andligt sökande.

Våren 2020 arrangeras en projektbarnkör, mer info här.

Familjeverksamhet i Kyrkslätt

Att delta i familjeverksamhet är ibland hemmaförälderns andningshål. Där kan barnfamiljerna umgås, dela erfarenheter och njuta av samvaro. Församlingen har för tillfället ingen engen familjeklubb.

Här hittar du centrerat familjeverksamhet som arrangeras av övriga aktörer i Kyrkslätt.

Kyrkslätts invånarparker och Parkhäng

Invånarparkerna i Kyrkslätt är öppna vardagar för barnfamiljer. Parkhäng är ett samarbete mellan invånarparkerna och församlingen. Parkhäng betyder att vår barnledare månatligen besöker invånarparkerna  för att hålla en samling och för att umgås. Samlingen kan vara en sångstund, en saga eller något annat trevligt som finns i kappsäcken.

Släntgåren i Masaby

Stubboet i Kyrkslätt centrum

Veikkosvinden i Veikkola

Barn- och ungdomsdiakon samt FRANS

Kontakta mig i frågor kring diakoni och hjälp, verksamhet för barnfamiljer med barn i åldern 0-12år, scouting, mässor, andakter och jippon för barnfamiljer, samarbete med lågstadium i Kyrkslätt, omsorgsarbete samt lediga jobb inom klubbverksamheten.

Barnledare

Kontakta mig i frågor som gäller daghemsmentorering, besök till daghem och förskolor, klubbverksamhet för skolbarn samt samarbete med invånarparker i Kyrkslätt.