Närbild på församlingsnallen Karin i snön.

Församlingens barn- och familjeverksamhet

Församlingens verksamhet för barn och barnfamiljer vill skapa gemenskap och delaktighet. Församlingen vill stöda familjerna i den kristna fostran och hjälpa familjen att möta det heliga i vardagen. Upplevelser av andakt och bön ger barnen ett naturligt förhållande till församlingen under deras uppväxt.

För barn och barnfamiljer ordnar församlingen mäsor, läger, speciella evenemang och klubbverksamhet för barn i skolåldern. Församlingen samarbetar med scoutkåren Kyrkslätt Scouter, Kirkkonummen suomalainen seurakunta och kommunens bildningsväsende samt övriga aktörer på orten. Målen för fostran i barn- och ungdomsverksamheten som erbjuds utvecklar en positiv inställning till religion och andligt sökande.

Församlingarnas verksamhet har omformat sig under coronaepidemin. Vi betjänar fortsättningsvis, med nya anvisningar. Du hittar den senaste informationen på coronasidan.

Här kan du läsa det nyaste om vår verksamhet under virusepidemin

Familjeverksamhet i Kyrkslätt

Här hittar du centrerat familjeverksamhet som arrangeras av övriga aktörer i Kyrkslätt.

Kyrkslätts invånarparker

Invånarparkerna i Kyrkslätt är tvåspråkiga och öppna vardagar för barnfamiljer.

Släntgåren i Masaby

Stubboet i Kyrkslätt centrum

Veikkosvinden i Veikkola

Tag kontakt

Barn- och ungdomsdiakon samt FRANS

Kontakta mig i frågor kring diakoni och hjälp, verksamhet för barnfamiljer med barn i åldern 0-12år, scouting, samarbete med lågstadium i Kyrkslätt, vår vänförsamling Risti och lediga jobb inom klubbverksamheten.

Barnledare

Kontakta mig i frågor som gäller daghemsmentorering, besök till daghem och förskolor samt klubbverksamhet för skolbarn.