Barn hänger på ett staket i solens sken.

Församlingens barn- och familjeverksamhet

Församlingens verksamhet för barn och barnfamiljer vill skapa gemenskap och delaktighet. Församlingen vill stöda familjerna i den kristna fostran och hjälpa familjen att möta det heliga i vardagen. Upplevelser av andakt och bön ger barnen ett naturligt förhållande till församlingen under deras uppväxt.

För barn och barnfamiljer ordnar församlingen familjestuga, läger, speciella evenemang och klubbverksamhet för barn i skolåldern och för familjer. Församlingen samarbetar med scoutkåren Kyrkslätt Scouter, Luckan i Kyrkslätt, Kirkkonummen suomalainen seurakunta och kommunens bildningsväsende. Målen för fostran i barn- och ungdomsverksamheten som erbjuds utvecklar en positiv inställning till religion och andligt sökande.

Församlingarnas verksamhet har omformat sig under coronaepidemin. Vi betjänar fortsättningsvis, med nya anvisningar. Du hittar den senaste informationen på coronasidan.

Här kan du läsa det nyaste om vår verksamhet under virusepidemin

Familjestugan i Ellen

Att delta i familjeverksamhet är ibland hemmaförälderns andningshål. Där kan barnfamiljerna umgås, dela erfarenheter och njuta av samvaro. Församlingen arrangerar tillsammans med Kirkkonummen suomalainen seurakunta tvåspråkig familjestuga i Ellen på tisdagar kl.16:30-19. Hösten 2020 start öppen.

Familjestugan är öppen verksamhet för alla barnfamiljer och man deltar tillsammans med sitt barn. Ingen förhandsanmälan behövs och deltagandet enligt egen tidsram. Här får man leka, röra på sig, pyssla, diskutera, njuta av kaffe och eventuellt äta eget medhavt mellanmål eller middag (vi har kyl och micro). Vi håller också en samling, stillar oss och förundras tillsammans.

Familjeverksamhet i Kyrkslätt

Här hittar du centrerat familjeverksamhet som arrangeras av övriga aktörer i Kyrkslätt.

Kyrkslätts invånarparker

Invånarparkerna i Kyrkslätt är tvåspråkiga och öppna vardagar för barnfamiljer.

Släntgåren i Masaby

Stubboet i Kyrkslätt centrum

Veikkosvinden i Veikkola

Tag kontakt

Barn- och ungdomsdiakon samt FRANS

Kontakta mig i frågor kring diakoni och hjälp, verksamhet för barnfamiljer med barn i åldern 0-12år, scouting, mässor, andakter och jippon för barnfamiljer, samarbete med lågstadium i Kyrkslätt, omsorgsarbete samt lediga jobb inom klubbverksamheten.

Barnledare

Kontakta mig i frågor som gäller daghemsmentorering, besök till daghem och förskolor, klubbverksamhet för skolbarn samt samarbete med invånarparker i Kyrkslätt.