Diakoni

Diakoni betyder tjänst och innebär omsorg om människor i livets olika skeden. Att värna om medmänniskan och hålla människovärdet högt är diakonens stora uppgift.

Diakoni beskrivs ofta som kristen tro omsatt i handling.

Det kan vara lättare att samtala om sin livssituation med någon annan än sina vänner och släktingar. Du får gärna ta kontakt med oss med dina problem och bekymmer så försöker vi tillsammans finna lösningar. Du kan tala med oss i förtroende, vi har tystnadsplikt. Ring eller skriv så träffas vi enligt överenskommelse.

Ifall du känner dig ensam skall du veta att församlingen har olika verksamhetsformer som välkomnar också nya deltagare!

Minns att vi diakoniarbetare finns till för Dig!

Diakonins grupper

Måndagsgruppen

Tisdagscafé

två tisdagar i månaden i Prästängen
Gruppen arbetar för diakonin i den egna församlingen

Kompisklubben - kaveriklubi

Tvåspråkig klubb för vuxna med specialbehov samlas varannan vecka i Ellen (köpcentret Kirsikka) kl. 17:30-19:30. Mer info fås av barn- och ungdomsdiakonen. Höstterminen startar 2.9.2019.

Slöjdgrupp

För vuxna  i ”Reguel Bengtström smedja” på Gamla Kustvägen under ledning av Rune "Stakan" Lith.

Kl. 12.00-16.00, vannan lördag (udda veckor)

Du som vill arbeta med trä eller måla på trä är välkommen med.

Mer info av Rune Lith, tel 0500 687 023.

Sorgegrupp

Ny grupp inleds vid intresse.

Kontaktgruppen i Servicehusets aula

Kontagruppen handarbetar under ledning av Kaja Lindberg.

Seniorgruppen

Morgongröt för mindre bemedlade

Serveras på fredagar kl. 9.00-10.00 i Masaby kyrka.

Serveras på fredagar kl. 9.00-10.00 i Veikkola församlingshem.

Diakonal sopplunch

Diakonal sopplunch med start 20 augusti. Varje måndag och torsdag kl. 11.30-12.30 i församlingshemmet i centrum. Pris: 3 EUR

Ingen lunch 6.9. på grund av uppbåd och 6.12.

Barn- och ungdomsdiakon samt FRANS

Kontakta mig i frågor kring verksamhet för barnfamiljer med barn i åldern 0-12år, scouting, mässor, andakter och jippon för barnfamiljer, samarbete med byskolor i Kyrkslätt, omsorgsarbete, diakoni och hjälp samt lediga jobb inom klubbverksamheten.