Vänförsamlingen i Harju-Risti, Estland

Risti församling ligger i den mest västra delen av distriktet Harrien (Harjumaa) i norra Estland. Tidigare var den känd under det latinska namnet Crux eller på tyska Kreutz. På svenska skulle det heta Kors församling. På nuvarande kartor hittas det under namnet Harju-Risti.

Församlingens område börjar vid Padis klosterruiner och når de vackra skogarna vid Vippal (Vihterpalu) och kusten vid Keibu och Aklepa (Alliklepa) Församlingens territorium är inte stort ca 300 kvadratkilometer och befolkningen är ca 900 personer. Många av innevånarna har sin utkomst i Paldiski, Keila och även i Tallinn.

Antalet aktiva medlemmar i församlingen är ca 300. Enligt kyrkolagen är de som betalat sin årliga kyrkoskatt aktiva medlemmar.

Vi välkomnar människor från överallt att delta i vår gemenskap och kärlek till Gud och medmänniskan.

Pastor i församlingen är Annika Laats, tel. +372 55649256 och epost till församlingen är risti@eelk.ee

Om du vill understöda församligen kan du betala in på kontot:

EE33 7700 7710 0077 3145 BIC: LHVBEE22, AS LHV Pank

Skriv i meddelandefältet: Vänförsamlingsarbetet/Kyrkslätts svenska församling

Tack för ditt understöd!

Till Risti kogudus egen hemsida kommer du via denna länk.

Församlingsresa till Estland

Vi planerar för en resa till Estland 24-25.9.2022. Målet med resan är att umgås med varandra, uppleva Haapsalu och besöka vår vänförsamling Risti kogudus. Information uppdateras på denna sida anefter den bekräftats.

Deltagaravgiften är 130€ och faktureras när lägerpatserna bekräftats. I avgiften ingår båtresan tur-retur, alla taxi och buss-skjussar, frukost båda dagarna, middag på lördag kväll och lunch på söndag samt logi.

Elektronisk anmälan öppen 19-31.8.2022.

Anmäl här.

Preliminär reseplan:

Start ca kl.7:30 från Kyrkslätt och tidig färd på lördag morgon över till Tallinn, därifrån busstransport till Haapsalu. Lördag eftermiddag tillbringar vi genom att på egen hand utforska staden. Gemensam middag och övernattning.

Söndag åker vi med busstransport till Risti kogudus. Här bekantar vi oss med kyrkan och församlingshemmet, deltar i högmässan samt umgås med vänförsamlingens medlemmar. Sedan buss och båttur tillbaka hem, uppskattningsvis kl.22 i Kyrkslätt.

Tag kontakt

Barn- och ungdomsdiakon samt FRANS

Kontakta mig i frågor kring diakoni och hjälp, verksamhet för barnfamiljer med barn i åldern 0-12år, scouting, samarbete med lågstadium i Kyrkslätt, vår vänförsamling Risti och lediga jobb inom klubbverksamheten.