Vänförsamlingen i Harju-Risti, Estland

Risti församling ligger i den mest västra delen av distriktet Harrien (Harjumaa) i norra Estland. Tidigare var den känd under det latinska namnet Crux eller på tyska Kreutz. På svenska skulle det heta Kors församling. På nuvarande kartor hittas det under namnet Harju-Risti.

Församlingens område börjar vid Padis klosterruiner och når de vackra skogarna vid Vippal (Vihterpalu) och kusten vid Keibu och Aklepa (Alliklepa) Församlingens territorium är inte stort ca 300 kvadratkilometer och befolkningen är ca 900 personer. Många av innevånarna har sin utkomst i Paldiski, Keila och även i Tallinn.

Antalet aktiva medlemmar i församlingen är ca 300. Enligt kyrkolagen är de som betalat sin årliga kyrkoskatt aktiva medlemmar.

Vi välkomnar människor från överallt att delta i vår gemenskap och kärlek till Gud och medmänniskan.

Pastor i församlingen är Annika Laats, tel. +372 55649256 och epost till församlingen är risti@eelk.ee

Om du vill understöda församligen kan du betala in på kontot:

EE33 7700 7710 0077 3145 BIC: LHVBEE22, AS LHV Pank

Skriv i meddelandefältet: Vänförsamlingsarbetet/Kyrkslätts svenska församling

Tack för ditt understöd!

Till Risti kogudus egen hemsida kommer du via denna länk.

Församlingarnas verksamhet har omformat sig under coronaepidemin. Vi betjänar fortsättningsvis, med nya anvisningar. Du hittar den senaste informationen på coronasidan.

Församlingsläger på Räfsö tillsammans med Risti kogudus

Varmt välkommen med på läger till Räfsö tillsammans med medlemmar från Risti kogudus 17-19.9.2021.

Vi inleder på fredag med gemensam andakt och kaffestund i s:t Mikaels kyrka i centrum kl.16:30. Därefter promenerar vi en stund och ser på centrum, innan vi åker mot Motaleff. Tillbaka i Motaleff är vi på söndag kl.13:15. Övernattning i lägerbyn på Räfsö. Mer detaljerat program kommer till dem som deltar.

Deltagaravgiften 45€.

Elektronisk anmälan öppen fram till 8.9.2021, begränsat antal platser som fylls i anmälningsordning.

Anmäl här.

Andakt och kaffestund med Risti kogudus

Om du inte har möjlighet att delta i lägret men önskar träffa våra estlandsvänner så kan du delta i andakten och kaffestunden i s:t Mikaels kyrka fredagen 17.9.2021. Ingen förhandsanmälan behövs.

Tag kontakt

Barn- och ungdomsdiakon samt FRANS

Kontakta mig i frågor kring diakoni och hjälp, verksamhet för barnfamiljer med barn i åldern 0-12år, scouting, samarbete med lågstadium i Kyrkslätt, vår vänförsamling Risti och lediga jobb inom klubbverksamheten.