Läger och speciella evenemang

Året runt arrangeras speciella evenemang för barn och barnfamiljer så som pysselstunder, familjemässor och läger. Du kan läsa mer om all vår verksamhet i vår evenemangskalender men här har vi listat dem som lämpar sig bra för barn och familjer.

Manna - mässa för kropp och själ

Höstens Manna-mässor i Masaby kyrka lämpar sig väldigt bra för barnfamiljer. Mässan börjar kl.10 och förverkligas på ett lättförståeligt sätt. Efter mässan bjuder församlingen på lunch. Kollekten uppbärs för den egna diakonin i form av i torrvaror och presentkort till lokala matbutiker.

Manna-mässor hösten 2021: 16.10, 20.11 och 18.12.

Ellen

Ellens vardagsrum är öppet flera gånger under hösten men särskilt dessa dagar passar bra för barn och familj:

25.9 kl.10-14 församlingens terminsstart

13.11 kl.10-13 temadag kring barn och familj

11.12 kl.10-14 tvåspråkigt julpyssel

Församlingarnas verksamhet har omformat sig under coronaepidemin. Vi betjänar fortsättningsvis, med nya anvisningar. Du hittar den senaste informationen på coronasidan.

Ett barn hänger i klätterställning.

RäfsöDax familjeläger ordnas igen år 2022

Mer info kommer senare.

20-22.10.2021 HöstDax

För lägervana elever i åk1-16.

Välkommen med på HöstDax!

Detta är ett läger med övernattning på församlingarnas lägergård Räfsö, i Porkala skärgård.

Vi upplever naturen på olika sätt, genom lek, vandring och olika andra aktiviteter. Vi pysslar, spelar och äter god mat.

Preliminär tidtabell är start från församlingshemmets parkering med beställd buss på onsdag kl.17 och tillbaka på samma plats fredag kl.16.

Pris: 50€ per person.
Möjlighet till nedsatt pris eller befrielse från avgift finns.

Elektronisk anmälan öppen 27.9-10.10.2021 som fylls i anmälningsordning.

Anmäl här.

SommarDax 2022 dagläger

Kom med på dagläger för skolbarn till Hörnan 6-23.6.2022, vardagar kl. 8-17. Du kan anmäla ditt barn för 1, 2 eller 3 veckor.

Pris: 65€/vecka för församlingens medlemmar, 130€/vecka för övriga. Församlingens diakoni tar emot anhållan om befrielse och/eller nedsatt lägeravgift. Priset inkluderar måltider, utfärder och material.

Elektronisk anmälan. Begränsat antal platser. Vi prioriterar anmälningsordningen och tar med förskolebarn samt elever i åk 1-4.

Rådande omständigheter medför att förändringar i eller inhibering av lägret kan ske på kort varsel.

Anmälningstiden öppnar under våren 2022.

Tag kontakt

Barn- och ungdomsdiakon samt FRANS

Kontakta mig i frågor kring diakoni och hjälp, verksamhet för barnfamiljer med barn i åldern 0-12år, scouting, samarbete med lågstadium i Kyrkslätt, vår vänförsamling Risti och lediga jobb inom klubbverksamheten.

Barnledare

Kontakta mig i frågor som gäller daghemsmentorering, besök till daghem och förskolor samt klubbverksamhet för skolbarn.