Läger och speciella evenemang

År 2019 ordnar församlingen dagläger för skolbarn och familjeläger. Mer om dem lite längre ner på denna sida.

Året runt arrangeras även speciella evenemang för barn och barnfamiljer så som pysselstunder, utfärder, familjemässor m.m. läs mer om dem i vår evenemangskalender.

Ett barn hänger i klätterställning.

En natt i kyrkan - alla tiders nattbesök!

Församlingarna ordnar tvåspråkigt nattbesök för 3.-6. -klassister 8.-9.11.2019 i st Mikaels kyrka i Kyrkslätts centrum. Evenemanget är avgiftsfritt.

Programmet börjar på fredag kl.20:00, men man kan komma till kyrkan mellan 18:30-20:00 när man hunnit äta middag hemma. På programmet finns lek, andakt och en massa annat skoj! Församlingarna bjuder på kvällsmål och frukost. På lördag avslutar vi nattbesöket kl.10:00.

Elektronisk anmälan öppen 21.10.2019 kl.9:00 – 4.11.2019 kl.23:59. Begränsat antal platser som fylls i anmälningsordning.

Anmäl här.

Ett barn kikar fram från taket på en klätterställning.

RäfsöDax familjeläger

Sliten, smått stressad och lite trött? Då är det RäfsöDax!

Kom med på familjeläger 21.-22.9.2019 till natursköna Räfsö för att ta det lugnt och umgås med andra barnfamiljer.

Familjeläger igen nästa höst! Mer info senare.

På programmet står bl.a. bastu, god mat och ledd verksamhet i smågrupper. Plats för lek och samtal finns också. Start från Motaleff på lö kl.11 och tillbaka i Motaleff på sö kl.15:15.

Helpension: vuxna 45€, 4-17år 20€ och under 4år gratis. Möjlighet till nedsatt pris eller befrielse från avgift.

SommarDax dagläger

Välkommen på sommarläger! Om du går i åk 1-4 och gillar att vara bland vänner, är detta läger något för dig! Vi har aktiviteter inom- och utomhus, utfärder och bekantar oss med vår närmiljö. Under dagen bjuder församlingen på frukost, lunch och mellanmål.

SommarDax ordnas igen sommaren 2020, mer info senare.

Pris: 65€/vecka för medlemmar i Kyrkslätts svenska församling. För övriga 130€. I priset ingår kost, utfärder och material. Begränsat antal platser som fylls i anmälningsordning.

Kom med till Räfsö-lägercentrum på utfärd med hela familjen!

TISDAG 21.5.2019 kl.10-15

Tvåspråkig utfärd som fokuserar på utomhusvistelse och lek, vi äter lunch och firar en andakt i st Nicolaus kyrka.

SÖNDAG 26.5.2019 kl.10-15

Vi firar nattvardsmässa i st Nicolaus kyrka, äter lunch och utforskar naturen på lägerön.

Familjeutfärd igen nästa vår! Mer info senare.

Pris 10€/familj som betalas kontant eller med kort via iZettle terminal vid ankomst. Ta egen flytväst med, vi åker pråm till holmen!

HöstDax

I år när skolorna har en veckas höstlov kommer vi att ordna ett HöstDax läger för dig som går i åk 3-6. Detta är ett läger med övernattning i Porkala skärgård. Vi upplever naturen på olika sätt, genom lek, vandring och olika andra aktiviteter.

När? 14-16.10.2019

Var? På Räfsö

Vem? För dig som går i åk 3–6

Pris: 70€ för K:slätts sv. medlemmar, övriga 140€

Anmälningar: 16–27.9 via hemsidorna, lägret fylls i anmälningsordning

Anmälningen är förläng till sö. 29.9 kl. 23.59

Frågor? Du kan kontakta Jan-Erik "Janne" Strömberg

Barn- och ungdomsdiakon samt FRANS

Kontakta mig i frågor kring verksamhet för barnfamiljer med barn i åldern 0-12år, scouting, mässor, andakter och jippon för barnfamiljer, samarbete med byskolor i Kyrkslätt, omsorgsarbete, diakoni och hjälp samt lediga jobb inom klubbverksamheten.

Barnledare

Kontakta mig i frågor som gäller daghemsmentorering, besök till daghem och förskolor, klubbverksamhet för skolbarn samt samarbete med invånarparker i Kyrkslätt.